Back to All Events

CIRKUS XANTI (NO) - RED FEVER VARIATIONS : The Kathmandu Version

Produsert i samarbeid med Ali Productions (UK)

Medvirkende: Renu Ghalan, Aman Tamang
Konsept, regi og tekst: Sverre Waage
Musikk: Per Zanussi
Kreativ produsent: Ali Williams
Forestillingen er under utvikling

Red Fever Variations er et forestillingsprosjekt i stadig forandring. Første del, Red Fever Tree, var et samarbeid mellom Norge og Madagaskar, og ble presentert under Sirkuslandsbyen i Oslo og I'Trotra Dance Festival på Madagaskar i 2015. Andre del, The Finland Version, ble produsert og presentert i februar 2016, i samarbeid med Hämeelinna Teater i Finland, og de to finske sirkusartistene Sade Kamppila og Viivi Roiha. Begge forestillingene ble produsert med støtte fra Norsk Kulturråd og Maracat Caravan, Finland.

The Kathmandu Version tar utgangspunkt i sirkusartistene Aman Tamang og Renu Ghalan fra Nepal, og er et lærestykke som første trinn i et utviklingsprosjekt mot en ny forestilling med premiere i 2017.

Produsent Ali Williams (tidl. NoFit State Circus, UK) og regissør Sverre Waage (Cirkus Xanti) har siden 2013 arbeidet med unge sirkusartister fra Nepal som har vært utsatt for trafficking og tilbrakt barndommen som slaver i Indiske sirkus.

This work-in-progress performance is part of a larger project that started in 2015. The first performance, Red Fever Tree, was shown both in Oslo and Madagascar. The Finland Version was produced with and presented at Hämeelinna Theater in Finland in February 2016. Both projects were created with the support of Arts Council Norway and Maracat Caravan, Finland.

The Kathmandu Version is the first step towards creating a performance due to premiere in 2017, featuring two Nepalese circus artists. It is a story of nature and life, body and soul, circus and theatre.

Varighet: ca 30 min
Billetter: 100,– (Kjøpes i Sirkuslandsbyen)
Forestillingen passer best for ungdom og voksne. Engelsk tale.

Earlier Event: August 23
Cirkus Xanti (NO) - Sirkus Cirka
Later Event: August 27
Cirkus Xanti (NO) - Bastard